Start doelenboekjes van Kleuren Turnen bij Turnvereniging Veerkracht

Bij Turnvereniging Veerkracht maken we gebruik van de doelenboekjes van Kleuren Turnen, een innovatief en effectief systeem om turners te helpen bij hun ontwikkeling en progressie. Dit systeem is ontworpen om zowel de turners als de trainers een duidelijk inzicht te geven in de vaardigheden die worden geleerd en de voortgang die wordt geboekt.

Wat is Kleuren Turnen?

Het Kleuren Turnen concept wordt gekenmerkt door Beweegniveaus, waarbij het leeftijds-denken wordt losgelaten. Zo worden kinderen binnen een passend Beweegniveau uitgedaagd en kunnen zij zich verder ontwikkelen. Ieder Beweegniveau is gekoppeld aan een kleur van de regenboog.

Hoe werken de Doelenboekjes?

De doelenboekjes van Kleuren Turnen bevatten een overzicht van de vaardigheden die turners per kleur moeten beheersen. Elk boekje is afgestemd op een specifiek niveau, en biedt de volgende voordelen:

 1. Duidelijke doelen: Turners weten welke vaardigheden ze moeten leren om naar het volgende niveau te gaan.
 2. Structuur en overzicht: Trainers en turners kunnen eenvoudig de voortgang bijhouden en zien welke vaardigheden nog geoefend moeten worden.
 3. Motivatie: Het behalen van een nieuwe kleur en het afronden van een doelenboekje geeft turners een gevoel van voldoening en motivatie om door te gaan.
 4. Individuele ontwikkeling: Elk kind kan op zijn eigen tempo werken aan de vaardigheden, waardoor er ruimte is voor persoonlijke groei en aandacht.

De Verschillende Kleuren en Niveaus

 • Paars: Basisvaardigheden en introductie tot turnen.
 • Blauw: Eenvoudige turnbewegingen en basistechnieken bewegingsniveau 1.
 • Groen: Meer fysieke vaardigheden passend binnen bewegingsniveau 2.
 • Geel: Gevorderde vaardigheden en verfijning van technieken niveau 3.
 • Oranje: Complexere routines niveau 4.
 • Rood: Hoge moeilijkheidsgraad en perfecte beheersing van technieken niveau 5.

Hoe te Gebruiken?

 • Trainers: Gebruiken de doelenboekjes om lessen te plannen en de voortgang van de turners te monitoren.
 • Turners: Werken aan de vaardigheden in hun doelenboekje en krijgen stempels of stickers bij het beheersen van een vaardigheid.

Bij Turnvereniging Veerkracht geloven we dat het werken met de doelenboekjes van Kleuren Turnen bijdraagt aan een positieve en gestructureerde leeromgeving, waarin iedere turner de kans krijgt om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

Naar het overzicht

Delen

Agenda

Zomervakantie

Lees meer »

Start van het Nieuwe Turnseizoen bij Turnvereniging Veerkracht!

Lees meer »

Start proeflessen bij Turnvereniging Veerkracht

Lees meer »

Laatste Nieuws

Kleuren turndag 2024

Geschreven op

Zaterdag 15 juni was het weer zover; Turnvereniging Veerkracht had haar jaarlijkse kleuren turndag. In totaal hebben ruim 170 kinderen, verdeeld over de kleuren paars, blauw, groen, geel en rood, laten...